Himlerova ćerka pomaže naciste

Gudrun Burvic Himler (81), ćerka nacističkog zločinca, prvog Hitlerovog saradnika Hajnriha Himlera, preko grupe "Tiha pomoć" zalaže se za pravo preostalih nekoliko nacističkih begunaca da im se ne sudi za zločine nad Jevrejima u Holandiji i Nemačkoj.

Gudrun Burvic Himler (81), ćerka nacističkog zločinca, prvog Hitlerovog saradnika Hajnriha Himlera, preko grupe "Tiha pomoć" zalaže se za pravo preostalih nekoliko nacističkih begunaca da im se ne sudi za zločine nad Jevrejima u Holandiji i Nemačkoj.

Ova naizgled krhka baka jedan je od najvećih "boraca za prava" nacista u Nemačkoj, pišu nemački mediji. Ne samo to, nego aktivno pomaže i neonacističke organizacije širom Nemačke, kako se "plamen nacizma" ne bi ugasio. Kad je pitaju za tatu, zloglasnog šefa SS jedinica Hajnriha Himlera, Gudrun uvek insistira da je "njen otac bio dobar čovek".

"Tiha noć" je formirana, kažu nemački izvori, 1951. godine. Osnivači su bili visoki oficiri SS-a, ali i sveštenici koji su podržavali Hitlera tokom tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. "Štile hilfe", kako se navodi, postoji da bi "omogućio tihu, ali aktivnu pomoć onima koji su izgubili slobodu tokom rata ili posle njega, bilo da su ih pritvorili ili da se za njima traga, i kojima i danas treba pomoć".

Gudrun Burvic, koja sa suprugom živi u Minhenu, ovih dana se bori da sačuva Klasa Karela Fabera. Holanđanin koji je služio u SS snagama u Holandiji optužen je da je hladnokrvno ubijao Jevreje u toj zemlji. Uhapšen je u Nemačkoj, i sada bi trebalo da bude isporučen Holandiji. Drugi klijent "Tihe pomoći" je Seren Kam, danski oficir SS-a koji je takođe u svojoj domovini optužen da je ubijao tokom rata. Nemačka je odbila da se povinuje nalogu za ekstradiciju koji je stigao iz Evropskog suda, iako je Kam u intervjuu za jednu nemačku televizijsku stanicu priznao krivicu!

Hajnrih Luitpold Himler bio je jedan od najviđenijih članova nacističke partije. Na dušu mu se stavlja rukovođenje svim snagama policije i vojske, zbog čega je bio najodgovorniji za smišljanje i sprovođenje Holokausta.

  • Lala

    19.06.2011 11:47
    napokon
    napokon smo saznali ko finansira srbijanske mudzahedine tipa obraz, strojevci, dveri i razne zveri
  • ivan

    19.06.2011 10:47
    licemeri
    Odvratni licemeri,nas maltretiraju godinama zbog jednog coveka.
  • sosa

    19.06.2011 10:28
    Traume iz detinjstva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet