U Slovačkoj najrasprostranjeniji britanski soj korone

Britanska varijanta korona virusa, zaraznija od ranije dominantnog soja, preuzela je primat kao glavni uzrok novih slučajeva kovida 19 u Slovačkoj, rekao je premijer te zemlje Igor Matovič.
U Slovačkoj najrasprostranjeniji britanski soj korone
Foto: Pixabay
Matovič je na Fejsbuku objavio da je vlada u sredu proverila sve pozitivne uzorke pi-si-ar laboratorijskih testova i preliminarni rezultati pokazali su da je 71 odsto njih britanska varijanta, javlja Rojters.
 
"Do sada je od 1.360 kliničkih uzoraka pozitivnih pi-si-ar testova, 71 odsto dijagnostikovano kao B.1.1.7 britanska varijanta SARS-KoV-2", napisao je Matovič.
 
Prema nekim naučnicima, britanska varijanta je do 70 odsto zaraznija od ranije dominantnog soja, a takođe može biti i 30 odsto smrtonosnija, ukazuje britanska agencija.
 
Procenat je bio još veći među pacijentima u Univerzitetskoj bolnici "Luj Paster" u istočnom slovačkom gradu Košice, gde su testovi pokazali da 91 odsto zaraženih nosi britansku varijantu virusa, javila je novinska agencija TASR.
  • Dragan B.

    05.02.2021 21:29
    Ala se oni zezaju sa nama lepo
    A u Ceskoj irski soj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rekordna zaplena kokaina u Nemačkoj

Nemačka policija je zaplenila rekordnih 35 tona kokaina, vrednog skoro dve milijarde evra, i uhapsila sedam osoba u koordinisanoj raciji u sedam saveznih država.