"O, dobra noć Banjaluko": Banjalučani se opraštaju od Balaševića

Građani Banjaluke okupili su se na centralnom gradskom trgu kako bi odali počast preminulom kantautoru Đorđu Balaševiću.
"O, dobra noć Banjaluko": Banjalučani se opraštaju od Balaševića
Foto: 021.rs
"Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli", projektovano je uz sliku Balaševića na Banskom dvoru.
 
Iz gradske uprave su najavili da će se pesme voljenog autora puštati do 22 sata.
 
"Na ovaj način i Banjaluka će se pridružiti brojnim gradovima regiona koji odaju poštu ovom velikom kantautoru koji nas je napustio, ali iza sebe ostavio neizbrisiv trag", navela je Gradska uprava. 
 
Banjaluka je jedan od gradova koji se pominje u Balaševićevim pesmama. Mesta za Banjaluku Balašević je našao u pesmi "Nevernik", u kojoj poručuje da "ne dolazi, samo prolazi" i da se nisu videli dugo.
 
 
Balašević je preminuo u petak, 19. februara, a sahranjen je danas na Gradskom groblju u Novom Sadu. Od njega se opraštaju ljudi širom bivše Jugoslavije.
  • Pep

    22.02.2021 03:39
    Bravo
    Bravo sto su uspjeli da se sjete. Ja sam svoje odplakao uz vino, jos sinoc, ali mi mnoogo zao sto ne znadoh za skup.
  • Grad

    21.02.2021 21:12
    Dok Vucic pokusava da razjedini region, Djole je spojio ceo region u uspomeni na njega. To moze samo veliki Čovek, Djordje Balašević Legenda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet