U Sloveniju stigao i nigerijski soj kovida

Nakon identifikacije britanske i južnoafričke varijante korona virusa u Sloveniji, nigerijski soj takođe je potvrđen u toj zemlji, objavio je večeras privatni emiter POP TV.
U Sloveniju stigao i nigerijski soj kovida
Foto: 021.rs
Do sada je otkriveno sedam slučajeva najnovije varijante, a otkrila ih je laboratorija UKC Ljubljana, prenose slovenački mediji.
 
Podaci koji su za sada dostupni pokazuju da nigerijska mutacija verovatno neće izazvati teži oblik kovida-19.
 
Ministar zdravlja Janez Poklukar rekao je da su u proteklih nedelju dana potvrđena 62 slučaja britanske varijante i jedan slučaj južnoafričke, dodajući da ne zna ništa o prisustvu nigerijskog soja.
 
Zvanični izveštaj o prisustvu različitih mutacija korona virusa koji kruže Slovenijom očekuje se danas, navodi agencija STA.
  • Strahinja

    03.03.2021 08:56
    Narod se budi ekspresno
    U Ceskoj Britanski soj,U Italiji Juznoafricki soj,u Spaniji Kalifornijski soj a u Sloveniji Nigerijski soj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet