Nove mere u Italiji od 6. marta

Italijanski premijer Mario Dragi poptisao je novi dekret o anti-kovid merama koji stupa na snagu 6. marta i trajaće sve do posle katoličkog Uskrsa, početkom aprila piše agencija Ansa.
Nove mere u Italiji od 6. marta
Foto: Pixabay
U odnosu na prethodnu, najvažnija promena u novoj odluci je da će u svim regijama, gde se registruje veliki porast širenja virusa, precizno 250 zaraženih na 100.000 stanovnika, sve škole biti zatvorene i prelazi se na nastavu onlajn.
 
Ministar za zdravstvo Roberto Speranca je objasnio da je odluka donesena nakon što je utvrđeno da je engleski soj virusa prisutan u više od 50 odsto otkrivenih slučajeva zaraze, a taj soj se veoma brzo širi i inficira i mlade osobe od 10 do 19 godina.
 
Vlada premijera Dragija zadržava podelu, dok traje pandemija, zemlje na tri zone: crvenu gde je zaraza najviše raširena, narandžastu gde se virus širi slabije i žutu zonu gđe je nizak nivo širenja infekcije.
 
Prema novoj uredbi u crvenim zonama prestaju sa radom frizeri, gimnastičke sale, pozorišta, restorani i barovi se zatvaraju u 18, a hranu mogu dostavljati do 22 časa.
 
Ostaje na snazi zabrana saobraćaja među regijama kao i policijski sat od 22 do pet sati narednog dana. Novim dekretom predviđa se pomoć od 200 miliona evra, za one čije će aktivnosti najviše trpiti anti-kovid merama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.