Zaustavljen rad fabrike u kojoj su pomešali komponente različitih vakcina

Vlada SAD zaustavila je rad fabrike u Baltimoru, u kojoj je uništeno 15 miliona doza vakcine "Džonson i Džonson", zbog mešanja komponenti u proizvodnom pogonu u kojem se prave i vakcine AstraZeneke, preneo je Njujork tajms.
Zaustavljen rad fabrike u kojoj su pomešali komponente različitih vakcina
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kompanija "Džonson i Džonson" navela je u saopštenju da preuzima "punu odgovornost za mešanje komponenti za vakcine u toj fabrici".
 
Ne zna se ko će preuzeti upravljanje fabrikom, a američka farmaceutska kompanija nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.
 
Njujork post je izvestio da je AstraZeneka u saopštenju navela da će raditi sa administracijom predsednika Bajdena da pronađe alternativno mesto za proizvodnju oksfordske vakcine.
 
Potez američkog ministarstva zdravlja će omogućiti ovoj fabrici da pravi isključivo vakcinu "Džonson i Džonson", kako bi se izbeglo novo potencijalno mešanje komponenti.
  • PEtar

    04.04.2021 22:53
    Pametnom dosta
    Ovo već postaje sprdnja sa ovim vakcinama....
    Pa se ti posle bodi sa bilo čim što ti pošalju....
  • Tom Kruz

    04.04.2021 12:24
    Amerima to
    da se desi ?
    Sto sa ne ?
    Matori blebne na stepenicama
    Mogu i ovi da mixuju koktele
  • skankhunt42

    04.04.2021 09:34
    Potez američkog ministarstva zdravlja će omogućiti ovoj fabrici da pravi isključivo vakcinu "Džonson i Džonson",
    Ma bravo. Da se ovo npr. u Rusiji dogodilo ceo svet bi ih medijski linčovao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.