Uhapšeno 195 osumnjičenih za trgovinu ljudima

Međunarodna kriminalistička policija (Interpol) saopštila je da je uhapšeno 195 ljudi osumnjičenih za trgovinu ljudima u Africi i Evropi i da je otkrivanjem mreže utvrđeno da je bilo oko 500 osoba, žrtava tog šverca.
Uhapšeno 195 osumnjičenih za trgovinu ljudima
Foto: Pixabay
Operacija, koja se odvijala od 28. marta do 2. aprila, sprovedena je u 24 zemlje na dva kontinenta, naveo je Interpol sa sedištem u Lionu.
 
Među tim zemljama su Južna Afrika, Kenija, Sudan, Demokratska Republika Kongo, Maroko, Tunis, Španija i Grčka.
 
Interpol je dodao da je upečatljiva akcija bila u Sudanu gde su tamošnje snage bezbednosti pustile na slobodu oko 100 žrtava trgovine ljudima.
 
"Te žrtve nisu mogle same da izađu iz strašne situacije u kojoj su se nalazile. To je razlog zbog kojeg se posao Interpola neće završiti", rekao je generalni sekretar Interpola Jirgen Štok i dodao da se očekuju dalja hapšenja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet