Brzi testovi na koronu u samoposlugama u Luksemburgu

Građani Luksemburga koji brze testove na koronavirus već neko vreme mogu da kupe u apotekama, od sada mogu da ih nabave i u samoposlugama.
Brzi testovi na koronu u samoposlugama u Luksemburgu
Foto: Pixabay
Brzo samotestiranje na koronavirus, prenosi RTL, uskoro bi moglo da postane sveprisutno, kao maske ili sredstva za dezinfekciju ruku. Prodaja brzih testova na koronavirus u supermarketima u Luksemburgu počela je pre nedelju dana i do sada su uglavnom rasprodati, pa se zalihe popunjavaju.
 
Na tržištu su dve vrste testova, jedan zasnovan na brisu iz nosa, a kod drugog se koristi pljuvačka. Oba testa su tražena i oba su laka za korišćenje, prenosi RTL.
 
Trenutno brzi testovi koštaju između četiri i devet evra.
 
U prvoj fazi distribucije testova u cenu je bio uključen porez na dodatu vrednost (PDV) od 17 odsto, ali će od sledeće nedelje taj proizvod biti izuzet od plaćanja PDV-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet