Indija odobrila Sputnjik V, treću vakcinu u upotrebi

Indija je odobrila vakcinu Sputnjik V i to je treća vakcina protiv kovida-19 koja ulazi u upotrebu u ovoj zemlji tokom drugog talasa epidemije.
Indija odobrila Sputnjik V, treću vakcinu u upotrebi
Foto: Pixabay
Procenjeno je da je Sputnjik V bezbedan i da deluje slično kao vakcina AstraZeneke i Univerziteta Oksford, koja se u Indiji proizvodi pod imenom "kovišild".
 
Sputnjik V pruža oko 92 odsto zaštite od kovida-19, pokazali su rezultati treće faze istraživanja, koji su objavljeni u časopisu "Lanset", podseća BBC.
 
Indija je do sada dala više od 100 miliona doza dve odobrene vakcine – "kovišilda" i "kovaksina".
 
Sputnjik V je odobren u danu kada je Indija prestigla Brazil i postala druga u svetu po broju zaraženih, sa preko 13,6 miliona slučajeva.
 
Ovu vakcinu napravio je ruski Institut za virusologiju Gamaleja.
  • vakcinisan od malena

    13.04.2021 11:12
    Svetske super sile
    I Indija kao i Srbija svetska super sila. Ne moze da resi kanalizaciju, ali vakcine nabavi kakve god pozelis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.