Nemačka vakcinisanima Astrazenekom preporučuje revakcinaciju drugim vakcinama

Nemačko Ministarstvo zdravlja preporučilo je danas da osobe mlađe od 60 godina, vakcinisane protiv virusa korona vakcinom Astrazeneka, zbog mogućnosti stvaranja krvnih ugrušaka prime vakcinu drugog proizvođača prilikom revakcinacije.
Nemačka vakcinisanima Astrazenekom preporučuje revakcinaciju drugim vakcinama
Foto: 021.rs
Za drugu dozu vakcinisanima je predložena upotreba Fajzerove ili Modernine vakcine, koje su razvijene korišćenjem drugačijeg procesa.
 
Takođe se navodi i da u pojedinačnim slučajevima, kod osoba čija je želja da prime i drugu dozu vakcine Astrazeneka, to može biti dozvoljeno ali uz prethodnu procenu zdravstvenog rizika.
 
Isto se odnosi na osobe mlađe od 60 godina iz rizičnih grupa koje još nisu primile prvu dozu vakcine, javlja AP.
 
Zbog izveštaja o pojavi krvnih ugrušaka kod vakcinisanih Astrazenekom osim Nemačke i neke druge članice Evropske unije su upotrebu te vakcine ograničile isključivo na osobe starije od 60 godina, koje su više ugrožene ozbiljnim bolestima prilikom infekcije virusom korona.
  • Dragan

    14.04.2021 19:19
    Ah
    S obzirom da je drugačiji pristup-DNK&RNK verovatno će biti poželjno dve doze Fajzer ili Moderna.a kineske ide treća doza.Koja diletantnost.Ali šta od desničara očekivati.Ini bi bombardovalu pa "hrabro" ušli u borbu za novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet