Rusija počinje proizvodnju Sputnjika V u kineskim kompanijama

Rusija zbog velike potražnje njene vakcine protiv koronavirusa počinje saradnju sa kineskim kompanijama kako bi ubrzala proizvodnju.
Rusija počinje proizvodnju Sputnjika V u kineskim kompanijama
Foto: 021.rs
Rusija je poslednjih nedelja najavila saradnju sa tri kineske kompanije za proizvodnju 260 miliona doza.
 
To znači da će zemlje Latinske Amerike, Bliskog Istoka i Afrike brže dobijati vakcine, pošto se SAD i Evropska unija uglavnom fokusiraju na vakcinaciju kod kuće.
 
Ranije kritike na račun ruske vakcine uglavnom su utihnule zbog podataka objavljenih u britanskom medicinskom prestižnom časopisu Lanset, u kojima se navodi da su velika ispitivanja pokazala da je bezbedna, sa stopom efikasnosti od 91 odsto.
  • BoeserWolf

    04.05.2021 10:07
    @H
    Nije malo, al' ne bih kinezima dao ni cackalicu da mi prave, a kamoli vakcinu.

    Jedino kvalitetno i dugotrajno sto oni izvoze su virusi.
  • H

    03.05.2021 21:14
    Zar je 91% malo???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.