FOTO, VIDEO: Održana Parada pobede u Moskvi

Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svetskog rata, na Crvenom trgu u Moskvi održana je Parada pobede.
Paradu u Moskvi predvodio je vrhovni komandant Kopnene vojske, general armije Oleg Saljukov. 
 
U mnogim gradovima Rusije takođe se održavaju parade, koje će se završiti vatrometom. 
 
Ove godine, pešadijsku kolonu formiralo je 37 paradnih jedinica sa više od 12,5 hiljada vojnika. 
 
U sastavu mehanizovane kolone bilo je više od 190 modela vojne tehnike.
 
 
Među njima su razne vrste ruskih tenkova, pet vrsta oklopnih vozila "Tajfun", borbena vozila pešadije, taktički raketni sistem "Iskander M", višecevni raketni sistem "Tornado S", samohodnu haubicu "Msta S", artiljerijski sistem "Koalicija SV" i mnoge druge.
 
  • Podbarac

    09.05.2021 20:04
    Čestitke
    Danas je veliki dan, jedna od retkih pravih praznika i prilika za sećanje, dan kada su svet i sloboda pobedili!

    Makar na kratko i simbolično - jer to nije bila pobeda nad "silama zla", nego nad "zlim i besmislenim ljudima" koji kada se udruže u mržnji i dalje mogu da poseju užas - bio on crven, beo, šaren ili crn - čak i u ime slobode!

    Eno ovaj komentar od @niko - je l' te baš toliko izjeda mržnja i nemoć - da i sad, na današnji dan, moraš da ispljuješ zloću iz sebe?

    E sad kad si se izmigoljio, stani pred ogledalo i pokaj se - nemaš još puno i zadugo, pa pokušaj da nađeš čoveka u sebi!

    Tolko.
  • C

    09.05.2021 13:09
    C
    Neka vam je srecan Dan pobjede...Ustala je RUSIJA iz pepele 1945. Ponosna nezavisna i danas stoji na braniku zapadnog imperijalizma....Kaka Rusija je kroz istoriju bila i ostala jedina zastitnica srpskog naroda u cjelini .To smo najbolnije osjetili 90tih kada smo bili izlozeni (kao i danas) napadu od strane 4.Rajha..90tih su Srbi bili jedini narod koji je pruzio otpor Novom svj.poretku..tada je Rusija bila na koljenima..DANAS NE HVALA DRAGOM BOGU!!
  • Niko

    09.05.2021 12:08
    Korona
    A sada nema korone kad je parada u bratskoj Rusiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet