Devojci u Italiji greškom dali šest doza vakcine odjednom

Jednoj 23-ogodišnjoj devojci u Italiji greškom je prilikom vakcinacije ubrizgano šest, umesto jedne doze vakcine"Fajzer", a posle preventivnog boravka u bolnici puštena je kući, piše list "La Nacione"
Devojci u Italiji greškom dali šest doza vakcine odjednom
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Devojka, koja je vakcinisana u gradu Masa Karara, u regiji Toskana, primetila je "samo uzbunu" među osobljem, a onda joj je rečeno i šta se desilo.
 
Preventivno je smeštena u bolnicu gde joj je tokom posmatranja davan takipirin. Devojka je imala glavobolju i nijedan drugi problem, a posle 24 sata je otpuštena iz bolnice.
 
Muškarac koji joj je davao vakcinu ispraznio je celu flašicu leka, znači šest doza, a kada je shvatio šta je uradio, kako piše list, pozlilo mu je.
 
Reč je o grešci i retkom slučaju u dosadašnjoj praksi. List podseća da je nešto slično zabeleženo ranije u Nemačkoj, ali je tada data četvorostruka količina leka.
 
Proizvođač vakcine "Fajzer" je u fazi istraživanja, da bi utvrdio efekte eventualnog predoziranja, koristio samo četiri doze prilikom vakcinacije jedne osobe.
 
Vakcinaciju u Italiji sprovodi medicinsko osoblje, uključujući i svršene studente medicine koji još nisu zaposleni.
  • ZX

    10.05.2021 17:45
    Srećan završetak?
    Ko radi, taj i greši, ali ovakve greške mogu imati katastrofalne posledice. Nadam se da će devojka biti dobro i dalje. Muškarac koji je pogrešio nikada više neće uzeti špric u ruke.
  • Aaa

    10.05.2021 15:14
    18
    U Srbiji bi to bilo 18 000 vise na racunu...
  • KirkaYU

    10.05.2021 15:00
    ---
    Nema tu sreću da živi u Srbiji. Kod nas bi zbog ovoga dobila 6x3000=18000 dinara!!! AV bi joj lično uručio novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet