Mamić ostaje na slobodi u BiH, oduzeta mu lična dokumenta

Bivši trener Dinama Zoran Mamić ostaće na slobodi u Bosni i Hercegovini, ali moraće da se svake nedelje javlja policiji.
Privremeno su mu oduzeta lična dokumenta koja su izdala vlasti te zemlje, odlučio je Sud BiH.
 
Zorana Mamića su juče u Međugorju uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska u cilju njegovog izručenja u Hrvatsku radi izvršenja sudske presude.
 
Nakon toga Mamić je u Sarajevu predat Sudu BiH, a tokom popodneva održano je ročište da bi se utvrdio njegov zakonski status, odnosno da li je on državljanin BiH. Sudija je doneo odluku kojom je dopustio da Mamić ostane na slobodi, ali uz mere ograničenja, zbog čega je sudu odmah morao da preda lična dokumenta, preneo je N1 Sarajevo.
 
Sud BiH nije raspravljao o mogućem Mamićevu izručenju s obzirom na činjenicu da Hrvatska za to još nije uputila zvanični zahtev.
 
Zoran Mamić je presudom Vrhovnog suda Hrvatske osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora, nakon što je proglašen krivim za izvlačenje novca iz Dinama. Krajem aprila je trebalo da se javi na izdržavanje kazne, ali je zatražio da izvršenje kazne bude sprovedeno na području BiH, čije državljanstvo ima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet