Potvrđeno dvoje obolelih od indijskog soja korone u Mađarskoj

Mađarska je identifikovala dva slučaja varijante korona virusa koja je prvi put otkrivena u Indiji, saopštile su danas zdravstvene vlasti.
Potvrđeno dvoje obolelih od indijskog soja korone u Mađarskoj
Foto: 021.rs
"Indijski soj je prisutan u Mađarskoj, a prema mišljenjima eksperata, ne možemo da isključimo mogućnost novog talasa pandemije", rekao je zamenik ministra i šef vladine radne grupe za vakcinaciju Ištvan Đerđ.
 
Direktorka Nacionalnog zdravstvenog centra Sesilija Miler dodala je da se jedan od dvoje pacijenata već oporavio od bolesti.
 
Navela je i da potraga za kontaktima nije uspela da utvrdi kako su oni zaraženi, pošto niko od njih nije nedavno boravio u inostranstvu.
 
Mađarska je teško pogođena pandemijom kovida-19 i, prema podacima američkog Univerziteta Džons Hopkins, to je država sa najviše smrtnih slučajeva na 100.000 ljudi, ali je trenutno epidemiološka situacija dosta povoljnija zbog ubrzane kampanje vakcinacije.
  • Epidemičar.

    28.05.2021 19:12
    Vakcinacija će i taj soj zaustaviti da se dalje širi,zbog toga ja ne vidim razlog zašto se piše uopšte o sojevima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet