Muškarac u Kini zaražen novim sojem ptičjeg gripa

Muškarac (41) iz istočne provincije Đagsu zaražen je novim sojem ptičjeg gripa pod nazivom H10N3, saopštila je Kineska nacionalna zdravstvena komisija (NHC).
Muškarac u Kini zaražen novim sojem ptičjeg gripa
Foto: Pixabay
Kako navodi ovaj organ, on je manje opasan od drugih.
 
Stanovnik grada Dženđijang je hospitalizovan 28. aprila, nakon što je dobio visoku temperaturu i još nekoliko simptoma, navela je NHC.
 
Mesec dana kasnije, 28. maja, utvrđeno je da ima ptičji grip, ali se ne znaju detalji kako se muškarac inficirao virusom, preneo je Rojters.
 
H10N3 je manje opasan soj, pa je rizik od epidemije veoma nizak, dodao je NHC.
 
Muškarac je stabilno i spreman je da bude otpušen iz bolnice, a praćenjem njegovih kontakata, nisu otkriveni drugi slučajevi.
 
U Kini je prisutno nekoliko sojeva ptičjeg grupa i ponekad se desi da dođe do zaraze, ali nije bilo većeg broja obolelih ljudi od 2016-2017, kada je soj H7N9 usmrtio oko 300 ljudi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet