Hrvatska od danas izdaje kovid-pasoše

Od danas u Hrvatskoj počinje izdavanje kovid-pasoša, odnosno zelenih potvrda, a odluku o tome je donela vlada na telefonskoj sednici.
Hrvatska od danas izdaje kovid-pasoše
Foto: 021.rs
Osim za lakše kretanje građana prilikom prelaska graničnih prelaza Hrvatske, ali i graničnih prelaza država članica EU s kojima će biti sklopljeni bilateralni sporazumi, kovid-pasoši moći će da se koristite i u druge svrhe, u skladu sa odlukama Štaba.
 
EU digitalnu kovid-potvrdu izdaje Ministarstvo zdravstva, a može se zatražiti i onlajn preko portala eGrađani ili fizički u podružnicama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
 
Potvrdu mogu dobiti građani koji su primili jednu dozu vakcine.
 
Međutim, to ne znači da će oni moći da uđu u sve zemlje EU budući da većina njih uslovljava ulazak sa dve doze, preneli su hrvatski mediji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet