Građani EU i Izraela mogu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja

Građani Evropske unije i Izraela mogu da uđu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.
Građani EU i Izraela mogu u Crnu Goru bez ikakvih ograničenja
Foto: Pixabay
Državljani zemalja regiona već nekoliko meseci ulaze u Crnu Goru bez ograničenja.
 
U Crnoj Gori su od danas dodatno ublažene mere na suzbijanju pandemije koronavirusa, rekla je ministarka za TV Vijesti.
 
U baštama restorana i na njihovim terasama se dozvoljavaju proslave maturskih večeri, svadbe i proslave, uz prisustvo do 50 ljudi. Dozvoljavaju se izleti i ekskurzije do 50 osoba, ali uz obavezu škole da prati poštovanje epidemioloških mera.
 
Borovinić-Bojović je kazala da je epidemiološka situacija stabilna. Navela je da je oko 30 odsto odraslog stanovništva primilo jednu dozu vakcine, a da je oko 20 odsto odraslih je potpuno vakcinisano.
 
Dodala je i da vakcina ima dovoljno, a da se očekuju i nove isporuke.
  • Simoni Max

    04.06.2021 20:00
    Turisti zele sigurnost
    Vecina stranih turista zeli sigurnost a ne nikakve mjere. Njima nije promlem doci do neke destinacije, problem je vratiti se. Ukoliko Crna Gora nema nikakve mjere, moze se desiti da EU zemlje uvedu obaveznu quarantenu i to 10-14 dana po povratku u maticnu zemlju. Ni jednoj osobi koja zivi u EU to ne ide u prilog. Mogu ostati bez posla, mogu im uskratiti lijecenje zato sto su boravili u rizicnoj zemlji, mogu imati vise problema nego koristi od ljetovanja... Neke mjere treba da postoje. Pandemija jos nije prosla i nemojmo se zavaravati da ce stranci poletiti na odmor ako nema nikakvih mjera jer sigurno nece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet