Zabranjen let beloruskih aviona iznad teritorije EU

Evropska unija je u petak donela odluku o zabrani preleta beloruskih aviona iznad teritorije EU, kao i korišćenja aerodroma njenih 27 članica.
Zabranjen let beloruskih aviona iznad teritorije EU
Foto: Pixabay
Odluka je doneta jer je Belorusija 23. maja primorala na sletanje u Minsk putnički avion irske kompanije Rajaner na letu od Atine do Viljnusa, kako bi uhapsila novinara Romana Protaševiča.
 
Sa Protaševičem je uhapšena i njegova devojka.
 
Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države i EU su već zamrzle sredstva nekih beloruskih državnih funkcionera, posle prošlogodišnjih spornih predsedničkih izbora u toj zemlji.
  • @Djuri

    05.06.2021 07:41
    Ono što smo mi, tj što je radjeno u naše ime po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu nije smešno.
    Ratni zločini, genocid nad drugima ipak izazivaju veće posledice od "samo" totalnog odsustva demokratije i diktature.
    Ne znam da je Belorusija žarila i palila po susedstvu. Tamo "samo" zatvaraju, prebijaju i ućutkuju svoje misleće ljude, a kod nas je bilo i jednog i drugog.
    I vi još uvek krivicu prebacujete na celu međunarodnu zajednicu (i Rusija je glasala za sankcije nama), umesto da razmislite šta je naš Režim radio.
  • Djuri

    05.06.2021 03:50
    Vec vidjeno kod nas
    Imali smo i mi ovako,sankcije na sport ,zamrzavanje racuna u inostranstvu svih gradjana SRJ,letovi su bili najmanji problem,hiperinflaciju,...da nepodsecam,tako da je ovo smesno sta su nama radili.
  • .

    04.06.2021 22:56
    Za nauk nasim patriJotama i postovaocima lika i dela beloruskog diktatora.

    Ovo pokazuje da nikakvo dalje priblizavanje Rusiji u nasem slucaju nema smisla. Okruzeni smo EU. Dovoljno da EU zatvori drumski, recni i vazdusni saobracaj prema Rusiji i jedina komunikacija sa Rusijom ce biti preko goluba pismonosa.
    Nasa buducnost je u EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet