Nigerija ugasila Tviter jer je obrisao poruku predsednika

Nigerijska vlada objavila je da je obustavila aktivnosti Tvitera na svojoj teritoriji, dva dana pošto je ta društvena mreža povukla jedan tvit predsednika Muhamadua Buharija.
Nigerija ugasila Tviter jer je obrisao poruku predsednika
Foto: Pixabay
"Savezna vlada je suspendovala na neodređeno vreme aktivnosti servisa mikroblogova i društvene mreže Tviter u Nigeriji", saopštilo je Ministarstvo za informisanje.
 
Tviter je u četvrtak povukao poruku nigerijskog predsednika Buharija, zbog toga što krši njegova pravila. Uz podsećanje na građanski rat u Nigeriji 1967-1970, u toj poruci je rečeno da se prema onima koji se danas loše ponašaju treba ophoditi "jezikom koji razumeju".
 
Predsednik je tu poruku objavio posle niza napada na državne službe, uglavnom na jugoistoku Nigerije, za šta su optuženi regionalni secesionisti.
 
Novinar BBC-ja iz Nigerije rekao je da je ovo prvi put da je obrisana tviter poruka predsednika.
 
Nigerijski ministar informisanja Lai Mohamed rekao je da Tviter možda ima svoja pravila ali da ona nisu univerzalna i da predsednik, ako je zabrinut zbog neke situacije, treba da ima slobodu da izrazi takvo mišljenje.
  • Perica

    05.06.2021 21:36
    E tako se to radi.
  • garavi

    05.06.2021 08:36
    sokak
    bravo braćo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.