Rusija proterala diplomatu Severne Makedonije

Rusija je proterala jednog diplomatu iz Ambasade Severne Makedonije u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju.
Rusija proterala diplomatu Severne Makedonije
Foto: Pixabay
Moskva je kao odgovor na nedavno protetrivanje ruskog diplomate iz Skoplja, za nepoželjnu osobu proglasila atašea u Ambasadi Severne Makedonije u Moskvi.
 
Kako se navodi u saopštenju, vršiteljka dužnosti ambasadora u Moskvi, Olivera Čauševska-Dimovska, pozvana je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde joj je uručena nota kojom je ataše u Ambasadi Severne Makedonije proglašen za "personu non grata".
 
Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makdonije izrazilo je žaljenje zbog tog, kako je ocenjeno, "neosnovanog poteza ruske strane, koji predstavlja političku odluku baziranu na načelu političke osvete i koji će negativno uticati na intenzitet bilateralnih odnosa dve zemlje".
 
Skoplje je polovinom maja protetalo ruskog diplomatu uz objašnjenje da se bavio nediplomatskim poslovima, a šef diplomatije Severne Makdonije Bujar Osmani je izrazio nadu da Rudija neće odgovoriti istom merom jer bi u tom slučaju ambasada njegove zemlje u Moskvi ostala samo sa jednim diplomatom.
 
Severna Makwdonija je ruskog diplomatu proterala i 2018, ali tada u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom, NATO i EU zbog slučaja trovanja nekadašnjeg špijuna Sergeja Skripalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet