Kina imunizovala skoro polovinu stanovništva

Kina je od početka imunizacije protiv korona virusa do sada vakcinisla više od 600 miliona ljudi, objavile su danas zdravstvene vlasti.
Kina imunizovala skoro polovinu stanovništva
Foto: 021.rs
Do četvrtka je primenjeno 845 miliona doza, čime je obuhvaćeno 622 miliona ljudi, rekao je zvaničnik Nacionalne zdravstvene komisije (NHC)  Cui Gang, ali nije precizirao koliko ljudi je vakcinisano sa obe doze.
 
Kineski zdravstveni sistem koristi sedam vakcina, od kojih pet zahtevaju dve doze, jedna samo jednu dozu, a jedna tri doze.
 
Vakcina Sinofarm Pekinškog instituta za biološke proizvode odobrena je za primenu u Kini kod dece i mladih uzrasta od tri do 17 godina, potvrdio je Šao Jiming, istraživač u Kineskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.
 
Prema ranijim najavama zdravstvenih zvaničnika u Pekingu, očekuje se da će do kraja ove godine Kina vakcinisati najmanje 70 odsto "ciljnih grupa", ali nisu navedeni detalji na koje sve kategorije stanovništva s odnosi taj plan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet