Korona u komšiluku: Kafići u Hrvatskoj od sutra rade do ponoći

Zbog povoljne epidemiološke situacije u Hrvatskoj će od sutra kafići, pekare moći da rade do 24 sata, do kada su dozvoljena i javna okupljanja.
Korona u komšiluku: Kafići u Hrvatskoj od sutra rade do ponoći
Foto: Pixabay
Ukinuta je i zabrana treniranja i takmičenja u zatvorenim prostorima.
 
U susret evropskom prvenstvu preporuka svim lokalnim samoupravama je da se ne organizuju masovna gledanja fubalskih utamica, rečeno je na konferenciji za medije Štaba civilne zaštite.
 
Preporuka je i da se tokom turističke sezone izbegavaju masovna javna okupljanja i manifestcije, jer smisao je da se, kako je objašnjeno, koristi sve što epidemiološka situacija dopušta, ali kontrolisano.
 
Testiranje stranih turista u Crnoj Gori 
 
Testiranje stranih turista u Podgorici, Tuzima, Danilovgradu i Cetinju sprovodi Institut za javno zdravlje Crne Gore, dok su u ostalim opštinama za PCR testiranje turista nadležni lokalni domovi zdravlja, saopštio je danas Institut.
 
U saopštenju se navodi da se testiraju samo turisti koji imaju dokaz plaćene takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smeštaju na teritoriji Crne Gore, kao i samo oni kojima je za povratak u države gdje žive neophodan negativan PCR test prilikom povratka.
 
Neophodno je da vlasnik smeštaja, agencija ili sam turista najmanje 72 sata pre putovanja pozove lokalni dom zdravlja na teritoriji čije opštine je prijavio smeštaj, kako bi rezervisao testiranje i da u dogovorenom terminu dođe na mesto testiranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet