Rusija odobrila Sputnjik V za trudnice

Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je primenu vakcine protiv virusa korone Sputnjik V za trudnice, saopštio je ministar Mihail Muraško, prenosi Sputnjik.
Rusija odobrila Sputnjik V za trudnice
Foto: 021.rs
"Stručna zajednica je odlučila da ukine kontraindikacije za upotrebu vakcine 'GamKovidVak' za trudnice. Ovim je otvorena mogućnosti da se vakcinišu trudnice sa visokim rizikom teškog oblika infekcije", rekao je Muraško na vladinom savetu za borbu protiv širenja korone.
 
On je objasnio da je odluka doneta uzimajući u obzir pozitivne rezultate kliničkih testiranja i bezbednosti vakcine, kao i prikupljenih podataka o njenoj efikasnosti i bezbednosti tokom kliničkih testiranja u postregistracionom periodu.
 
Muraško je naglasio da trudnice takođe mogu da se inficiraju koronom, između ostalog i teškim oblikom.
 
Vakcina Sputnjik V koju proizvodi Naučno-istraživački institut Gamaleja u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet