Američka vlada objavila dugoočekivani izveštaj o NLO

Analitičari iz sektora odbrane i obaveštajnih podataka ne raspolažu sa dovoljno podataka da bi utvrdili poreklo misterioznih letećih objekata koje su viđali vojni piloti.
Američka vlada objavila dugoočekivani izveštaj o NLO
Foto: Pixabay
To se navodi u dugoočekivanom izveštaju o NLO koji je objavila američka vlada.
 
U izveštaju, koji je podnet Kongresu i javno objavljen, obuhvaćena su viđenja 144 objekata koje je vlada zvanično nazvala "neidentifikovanim vazdušnim pojavama", a koji datiraju od 2004. godine.
 
U velikom izveštaju američke vlade o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), navodi se da vojni i obaveštajni analitičari ne raspolažu sa dovoljno podataka da bi utvrdili poreklo misterioznih letećih objekata koje su viđali vojni piloti, uključujući i pitanje da li oni predstavljaju napredne tehnologije neke države, atmosferske pojave ili su vanzemaljske prirode.
 
"Svi slučajevi osim jednog, koji je pripisan grešci u radaru, ostaju neobjašnjeni i predmet su daljih analiza", rekli su američki zvaničnici koji su razgovarali sa novinarima pod uslovom da ostanu anonimni, na brifingu o zaključcima izveštaja.
 
Kod preostalih 143 slučajeva, vlada tek treba da donese zaključak da li su prijavljeni fenomeni vanzemaljskog porekla, izjavili su zvaničnici.
 
Takođe, radna grupa nema dovoljno dokaza da zaključi da li neki od prijavljenih incidenata predstavljaju eventualne nepoznate sisteme letenja koje su razvili američka vlada, komercijalni entiteti ili pak neka strana vlada, naveli su zvaničnici.
 
"Na osnovu podataka kojima raspolažemo, nemamo jasne indikacije da li su neki od tih neidentifikovanih vazdušnih fenomena deo stranog obaveštajnog programa prikupljanja podataka i nemamo jasne podatke koji bi ukazivali na veliki tehnološki napredak nekog potencijalnog protivnika SAD", rečeno je novinarima na brifingu.
 
U izveštaju se zaključuje da ove pojave svakako dovode u pitanje bezbednost letenja i mogu predstavljati izazov po nacionalnu bezbednost SAD, i dodaje da za ove fenomene "verovatno ne može postojati samo jedno objašnjenje".
 
Ovo nije prvi zvanični vladin izveštaj o ovoj temi. Američko vojno vazduhoplovstvo je sprovelo raniju istragu o NLO koju je nazvalo "Projekat plava knjiga", koji je završen 1969. Sadržao je spisak 12.618 pojava od kojih je se kod 701 pominju objekti koji su zvanično ostali "neidentifkovani".
 
Godine 1994. američko vojno vazduhoplovstvo je objavilo da je sprovelo studiju da bi se locirali dokumenta i podaci u vezi sa "incidentom u Rozvelu" 1947. u Novom Meksiku. U studiji je rečeno da materijal pronađen blizu Rozvela odgovara onome posle rušenja balona - što je bilo dugogodišnje objašnjenje vojske za incident, te da nema dokumenata koji bi pokazali da su tada pronađena tela vanzemaljaca ili vanzemaljski materijal. 
  • G pen

    26.06.2021 15:29
    Baby steps. Malo po malo, steluju javnost pred objavu za koju godinu. Od vazdusnog balona do nije nase. Sve je bolje od Blue Streak.
  • Jelena

    26.06.2021 14:30
    @digitalni varvarin,

    Ne, nego si sam u tolikom sistemu...Ne mislis valjda da niko drugi sem nas ne postoji u tom beskrajnom, neispitanom prostoru?!
  • Дигитални варварин

    26.06.2021 10:58
    Причам ти причу...
    НЛО - вечита тема беспосличара и полуинтелигентних...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet