Zaplenjeno 14,4 miliona tableta amfetamina u Saudijskoj Arabiji

Saudijske vlasti zaplenile su u luci Džeda u saradnji s Libanom 14,4 miliona tableta amfetamina skrivenih u pošiljci lima iz Libana.
Zaplenjeno 14,4 miliona tableta amfetamina u Saudijskoj Arabiji
Foto: Pixabay (ilustracija)
U aprilu je Saudijska Arabija objavila da obustavlja uvoz voća i povrća iz Libana zbog zaplene više od pet miliona tableta amfetamina Captagon – psihotropne droge, skrivene u voću, i optužila Bejrut da se ne bori protiv droge.
 
Obustava uvoza voća i povrća u Saudijsku Arabiju je težak udarac Libanu koji je u najgoroj privrednoj krizi u svojoj istoriji, te je Bejrut pozvao Rijad da preispita tu odluku.
 
Saudijska Arabija je bila vrlo bliska Libanu, ali se poslednjih godina udaljila od njega zbog uticaja Hezbolaha, libanskog šiitskog pokreta kojeg podržava Teheran, veliki regionalni rival Rijada.
 
U izveštaju Francuske opservatorije za droge i zavisnost (OFDT) navodi se da se Captagon proizvodi u Libanu, a verovatno i u Siriji i Iraku i da je uglavnom namenjen Saudijskoj Arabiji.

Teme

droga

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet