Bivšem gradonačelniku u Južnoj Koreji tri godine zatvora za seksualno uznemiravanje saradnica

Bivši gradonačelnik Pusana, drugog po veličini grada Južne Koreje, osuđen je danas na tri godine zatvora zbog seksualnog uznemiravanja dve saradnice.
Bivšem gradonačelniku u Južnoj Koreji tri godine zatvora za seksualno uznemiravanje saradnica
Foto: Pixabay
Sudija okružnog suda u Pusanu je u svojoj odluci naveo da optuženi Oh Keo-don zloupotrebio "položaj superiornosti" da bi seksualno uznemiravao zaposlene. 
 
Oh je po podizanju optužnice prošle godine podneo ostavku na mestu gradonačelnika Pusana, luke poznate po međunarodnom filmskom festivalu. 
 
Oh (72) je tvrdio da su svi kontakti sa zaposlenima bili slučajni, ali je novinarima po dolasku na sud priznao da je pogrešio. Tri meseca po podizanju optužnice protiv gradonačelnika Pusana, gradonačelnik glavnog grada Seula Park Von-son je počinio samoubistvo nakon što ga je saradnica optužila za seksualno uznemiravanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet