Nastavljena hapšenja zaposlenih u zagrebačkoj gradskoj upravi zbog korupcije

Deset osoba uhapšeno je u nastavku antikorupcijske akcije, čija su meta sumnjivi poslovi zagrebačke gradske uprave na čijem čelu je bio pokojni gradonačelnik Milan Bandić, prenose hrvatski mediji.
Nastavljena hapšenja zaposlenih u zagrebačkoj gradskoj upravi zbog korupcije
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeno je dvoje zaposlenih u gradu, koji su primali novac i osam preduzetnika koji su im plaćali da bi dobijali poslove od grada.
 
Među uhapšenima je glavni direktor Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, koji je, prema nezvaničnim informacijama, osumnjičen da je bio posrednik između Bandića i preduzetnika Milana Lončarića radi legalizacije Lončarićevog projekta Vrtovi svetla. 
 
Takođe je uhapšena i bivša članica komisije za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić. Među privedenima je i Bandićeva bliska saradnica, Ana Stavljenić Rukavina, koja se sumnjiči da je kao predsednica Upravnog veća Dečje bolnice Srebrnjak zloupotrebila položaj pri izboru novog direktora te bolnice.
 
Aktuelni gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević izjavio je u sredu da želi da se raščiste svi sumnjivi poslovi i potvrdio da je privedeno nekoliko zaposlenih u gradu.
 
"Ne želim više da gradska uprava i ova zgrada budu simbol netransparentnosti i sumnje na korupciju i u tom smislu ćemo napraviti sve da se to konačno raščisti", rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u Zagrebu.
 
Antikorupcijska akcija počela je u sredu kada je uhapšeno više osoba povezanih s Milanom Bandićem, koji je iznenada umro u februaru ove godine. Radi se o nekoliko sumnjivih poslova bivše gradske uprave krajem prošle i početkom ove godine.
  • Veverica

    02.07.2021 08:19
    Pssst!
    Nemojte da policija u Novom Sadu (ili ne daj bože ministar pandurski) čuje za ovakvo postupanje - ostaćemo i bez gradske uprave i bez gradonačelnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.