Krivična prijava protiv hrvatskog državljanina zbog ratnih zločina u logorima u Srbiji

Osječko-baranjska policija saopštila je da je podigla krivičnu prijavu protiv četrdesetdevetogodišnjeg državljanina Hrvatske zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad hrvatskim zarobljenicima.
Krivična prijava protiv hrvatskog državljanina zbog ratnih zločina u logorima u Srbiji
Foto: Pixabay
On se tereti zbog sumnje da je 1991. i 1992. kao pripadnik srpskih paravojnih formacija i čuvar u logorima Begejci, Stajićevo i Sremska Mitrovica počinio ratne zločine nad hrvatskim zarobljenicima.
 
Kako navodi policija, kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da je od oktobra 1991. do avgusta 1992, tada kao devetnaestogodišnji pripadnik paravojnih jedinica i čuvar u logorima u Begejcima, Stajićevu i Sremskoj Mitrovici u Srbiji, zajedno s drugim osobama, grubo fizički i psihički zlostavljao zarobljene hrvatske vojnike i civile.
 
U saopštenju se dodaje da su zlostavljanju i intenzivnoj boli i patnji, kao i poniženjima bila izložena najmanje šestorica zarobljenika prethodno zarobljenih na području Vukovara od kojih je jedan, tada tridesettrogodišnjak, umro 1992. u logoru Sremska Mitrovica.
 
Policija je precizirala da je osumnjičeni uhapšen u sredu na području Vukovarsko-sremske županije, a danas je predat pritvorskom nadzorniku uz krivičnu prijavu osječkom tužilaštvu.
 
Za navedeno krivično delo, navodi policija, predviđena je kazna zatvora do 20 godina.
  • Ig ns

    02.07.2021 20:06
    Samo nase prvosudje ne radi ? I oni su nas nama cinilibrazne zločine, zašto se ne procesuiraju????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.