FOTO: Šumski požar na Kipru, četvoro stradalih

Četiri osobe poginule su u ogromnom požaru koji je od subote poharao južni deo šumskog dela planine Trodos u centralnom delu Kipra, saopštile su danas tamošnje vlasti.
Tela su pronađena na širem području Larnake, saopštilo je kiparsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Za sada se ne zna identitet žrtava, ali je ranije saopšteno da su požaru nestala četiri državljana Egipta.
 
Kiparske vlasti su u subotu zatražile od Evropske unije pomoć za suzbijanje šumskih požara zbog kojeg su evakuisana tri sela.
 
  • ABC

    04.07.2021 12:18
    ...
    Nažalost 8 sela je zahvaćeno požarom. Arakapas, Melini, Vavatsinia, Farmakas, Sykopetra, Odou, Eptagonia i Ora. 2000 stanovnika je ostalo bez krova nad glavom. Oko 55 kvadratnih kilometara je zahvaćeno požarom. Takodje je važno naglasiti da je požar započeo palenjem suve trave na zemlji 67-godisnjaka koji je zadržan u pritvoru, jednog od stanovnika Arakapasa, sto je izričito zabranjeno. Na to se apeluje svaki dan od strane vatrogasne službe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet