Nemački institut: Masovna vakcinacija neophodna kako bi se izbegao četvrti talas na jesen

Nemački centar za kontrolu bolesti objavio je da bi trebalo vakcinisati 85 odsto populacije od 12 do 59 godina i 90 odsto starijih od 60 godina da bi se sprečio nov talas korona virusa u jesen i zimu.
Nemački institut: Masovna vakcinacija neophodna kako bi se izbegao četvrti talas na jesen
Foto: 021.rs
U Nemačkoj je do nedelje više od polovine, odnosno 56,5 odsto, stanovnika primilo najmanje jednu dozu, a potpuno je vakcinisano 38,9 odsto.
 
Današnji izveštaj Instituta Robert Koh, zasnovan na matematičkom modeliranju i rezultatima istraživanja. Objavljen je u trenutku kada je stopa zaraze u Nemačkoj najniža u poslednjih nekoliko meseci, prenosi Beta.
 
Po podacima Instituta, prošle nedelje prijavljivano je pet novih slučajeva na 100.000 stanovnika, ali sada je više od polovine novih infekcija izazvano "delta sojem" virusa. 
 
U izveštaju se navodi da ukoliklo se cilj vakcinacije postigne dovoljno brzo, može biti izbegnut "jak četvrti talas" prouzrokovan novim sojem epidemije koji se očekuje u jesen i tokom zime.
 
Smanjenje kontakata među ljudima i pridržavanje osnovnih sanitarnih mera biće neophodno ako počne da raste stopa zaraze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet