Saborski odbor doneo odluku o razrešenju uhapšenog direktora HRT

Saborski odbor za medije je većinom glasova doneo odluku o razrešenju generalnog direktora Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimira Bačića koji je nedavno uhapšen zbog sumnje na korupciju.
Konačnu odluku o razrešenju doneće poslanici u Saboru koji su ga 2017. izabrali na funkciju.
 
Postupak razrešenja je jednoglasno pokrenuo Nadzorni odbor HRT nakon što je Bačić uhapšen u sklopu antikorupcijske akcije povezane s pokojnim zagrebačkom gradonačelnikom Milanom Bandićem.
 
Bačić je osumnjičen da je u ime preduzetnika Milana Lončarića, Bandiću odneo 50.000 evra mita za posredovanje u jednom projektu. Kao nagradu za to dobio je stan u elitnoj zagrebačkoj Radićevoj ulici, vredan više od milion kuna (135.000 evra).
 
Posle Bačićevog hapšenja, funkciju direktora preuzeo je njegov zamenik Renato Kunić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet