Južna Koreja: Kovid situacija izuzetno loša, uvedene najstrože mere distance

Južna Koreja je šesti dan zaredom prijavila više od 1.000 novih infekcija korona virusom, pa su u glavnom gradu Seulu uvedena stroga ograničenja socijalne distance kako bi se usporio prenos zaraze.
Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti danas je prijavila 1.100 novih slučajeva, što je najveći broj od početka epidemije registrovan ponedeljkom, kada je porast obično manji zbog smanjenog obima testiranja tokom vikenda.
 
Više od 780 slučajeva je iz Seula i obližnjeg Inčona u provinciji Kjongi, područja u kojima su zvaničnici od danas uveli najjače mere socijalne distance u zemlji.
 
Privatna okupljanja troje ili više ljudi zabranjena su posle 18 sati, noćni klubovi i crkve biće zatvoreni, u bolnicama i domovina za stare su zabranjene posete.
 
U Južnoj Koreji je tokom juna broj zaraženo više od 12.100 ljudi, čime je ukupan broj slučajeva porastao na 169.146, dok je od posledica kovida-19 umrlo 2.044 osoba. Zemlja je prošle nedelje zabeležila crni rekord u dnevnom porastu infekcija tri dana zaredom do subote, kada je prijavila 1.378 novih slučajeva.
 
Novi talas zaraze izaziva zabrinutost u zemlji u kojoj je oko 15 miliona ljudi, odnosno oko 30 odsto od 51 ukupno milion stanovnika, primilo prve doze vakcina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet