Hrvatska: Uvodi se obavezna vakcinacija u tri javna sektora

Vlada Hrvatske razmatra obaveznu vakcinaciju ili vođenje kovid-potvrda za sektore zdravstva, obrazovanja i socijalnog staranja.
Hrvatska: Uvodi se obavezna vakcinacija u tri javna sektora
Foto: 021.rs
Pozivajući se na nezvanične informacije, zagrebački portal Index piše da su u vladi prelomli da će se ići u smeru nekih zemalja Evropske unije koje su već krenule sa sličnim potezima, javlja Tanjug.
 
Pritisak na javni sektor kada je vakcinacija u pitanju tražili su i preduzetnici nakon što je postalo jasno da je premijer Andrej Plenković čvrsto odlučio da će podrške firmama usloviti imunizacijom, odnosno kovid potvrdama.
 
Portalu Index je jutros nezvanično potvrđeno iz vlade da će se obavezno vakcinisanje u pomenuta tri sektora, koji obuhvata oko 180.000 ljudi, među kojima su lekari, medicinske sestre, nastavnici, socijalni radnici, početi već sredinom avgusta ili početkom septembra.
 
Predsednik Milanović protiv novih mera
 
Predsednik Zoran Milanović protiv je pritiska i najavljenog obaveznog vakcinisanja protiv korona virusa i poručuje da to nije ni politički pametno.  
 
"Šta posle, da li ćemo proganjati ljude koji imaju karijes", upitao je Milanović.
 
Rekao je da sekretarici neće dat otkaz zato što se nije vakcinisala. Smatra da se treba ponašati na način na koji se ponašaju Britanci.
 
"Ako vas vakcina štiti, to je to. Imam lošu vest, svi ćemo umreti jednog dana", rekao je predsednik Hrvatske.
  • Jovo

    16.07.2021 13:14
    Jovo
    Bravo!
  • X

    16.07.2021 11:49
    X
    Bravo i podrška za ovo! Tako i treba i ovde pod hitnoooo!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet