Fotoreporter Rojtersa poginuo dok je izveštavao o sukobu u Avganistanu

Fotoreporter novinske agencije Rojters Daniš Sidiki poginuo je danas dok je izveštavao o sukobu avganistanskih snaga bezbednosti sa talibanima u blizini graničnog prelaza sa Pakistanom.
Fotoreporter Rojtersa poginuo dok je izveštavao o sukobu u Avganistanu
Foto: Pixabay
Tvrdi se da su Sidiki i jedan avganistanski oficir poginuli u unakrsnoj vatri, javio je Rojters.
 
Ove nedelje je Sidiki počeo da izveštava o akcijama avganistanskih specijalnih snaga u oblasti Kandahar, na jugu zemlje.
 
Ranije je Sidiki obavestio Rojters da je danas šrapnelom ranjen u ruku.
 
Sidiki je bio deo Rojtersove ekipe koja je 2018. godine dobila Pulicerovu nagradu za izveštavanje o izbeglicama iz naroda Rohindža, iz Mjanmara.
 
Pošto je 2010. počeo da radi za Rojters, Sidiki je izveštavao iz ratova u Avganistanu i Iraku, protestima u Hong Kongu i zemljotresu u Nepalu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.