Zemljotres magnitude 6,7 pogodio Filipine

Snažan zemljotres magnitude 6,7 osetio se danas kod Filipina, javio je američki seizmološki institut (USGS).
Zemljotres magnitude 6,7 pogodio Filipine
Foto: Pixabay
Zemljotres je udario kod glavnog filipinskog ostrva Luzon jutros u 4.48 po lokalnom vremenu (22.48 u petak po srednjeevropskom vremenu) na dubini od 112 kilometara. 
 
Dodatni potres magnitude 5,8 usledio je nekoliko minuta kasnije, takodje na velikoj dubini.
 
Filipinska seizmološka agencija saopštila je da se ne očekuju štete a američki sistem uzbune na cunami odbacio je pretnju. Komandant policije Katalagana, opštine u provinciji Batangas, južno od Manile i blizu epicentra, rekao je da je potres bio jako snažan i da su zabrinuti ali da su ljudi navikli na potrese i znaju kako da se sklone.
 
"Nije mnogo jak u odnosu na ranije potrese ovde, nikakva šteta nam nije prijavljenaja", rekao je predstavnik policije u susednom mestu Mabini.
 
Na Filipinima se redovno dogadjaju potresi pošto se arhipelag nalazi na "vatrenom pojasu" Pacifika, pojasu intenzivne seizmičke aktivnosti koji se proteže od Japana do jugoistočne Azije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet