Treći i četvrti slučaj samoubistva policajaca sa Kapitola

Još dva policajca koji su intervenisala tokom nereda 6. januara na američkom Kapitolu izvršila su samoubistvo.
Time se broj poznatih samoubistava policajaca koji su tog dana obezbeđivali Kongres povećan na četiri, javlja Rojters.
 
Policijski službenik Ganter Hašida pronađen je mrtav u četvrtak u svojoj kući gde je izvršio samoubistvo, a još jedan policajac, koji je bio na dužnosti 6. januara u Kapitolu, Kajl Defrajteg, na isti način je okončao život 10. jula, saopštio je portparol policije u Vašingtonu, prenosi Rojters.
 
Policijski službenik Distrikta Kolumbija Džefri Smit i policijski službenik Kapitolske policije Hauard Libengud, koji su bili u obezbeđenju Kongresa tokom šestojanuarskih nereda, takođe su sebi ranije oduzeli živote.
 
Stotine pristalica tadašnjeg predsednika Donalda Trampa upali su u zgradu Kongresa tog dana, u neuspešnom pokušaju da spreče potvrdu pobede demokratskog predsednika Džozefa Bajdena na izborima, a četiri osobe su izgubile život tokom nasilja.
 
Sledećeg dana preminuo je jedan policajac Kapitola koga su napali demonstranti, a ukupno je u ovom nasilju povređeno više od 100 policajaca.
  • Milicajac frilenser

    03.08.2021 12:18
    Što reče kamarad Josif Visarionovič: Nema ljudi, nema problema.
    Demokratska demokratija na delu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet