Hrvatska povlači nekoliko mesnih prerađevina, salama, viršli i kobasica zbog pesticida

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske saopštilo je da je preduzeće za preradu mesa Kudelić d.o.o. iz Bedenice iz predostrožnosti povuklo više svojih suhomesnatih proizvoda.
Hrvatska povlači nekoliko mesnih prerađevina, salama, viršli i kobasica zbog pesticida
Foto: Pixabay
Proizvodi su povučeni zbog nedozvoljenog prisustva pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristio u proizvodnji začina za mesne prerađevine.
 
Povlači se nekoliko mesnih prerađevina, salama, viršli i kobasica u vakuumiranim i nevakuumiranim pakovanjima.
 
Popis proizvoda sa pratećim podacima koje preduzeće za preradu mesa Kudelić d.o.o. iz Bedenice povlači sa tržišta objavljen je na internet stranici hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.
 
Proizvodi koji se povlače nisu usklađeni sa evropskim propisima o maksimalnim dozvoljenim količinama pesticida u ili na hrani za ljude ili životinje biljnog i životinjskog porekla.
  • Nama

    13.08.2021 19:54
    Netreba
    Kontrola...jednostavno racunaj da je SVE uvezeno Š kvalitete...A domace (s pijace)treba provjeriti...ko i gdje proizvodi..kakvom vodom zaljeva..Znaju staviti pumpu u kakav zagadeni kanal sto ni ribe nemogu opstati..pa time navodnjavaju(a mi srecni DOMACE)Jbg
  • Milan

    12.08.2021 11:34
    Svaka cast. A sta mi cekamo?
  • Naja

    12.08.2021 11:23
    Koji su aditivi u pitanju, recite nam. Možda ih koriste i naši proizvođači mesa, a nema ko da kontroliše. Pročitaćemo sami na pakovanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.