Tužba protiv Boba Dilana zbog navodnog seksualnog zlostavljanja devojčice pre pola veka

Neimenovana žena tužila je kantautora i nobelvoca Boba Dilana tvrdeći da ju je seksualno zlostavljao nakon što joj je dao drogu i alkohol 1965. godine, kada je imala 12 godina.
"Tvrdnja stara 56 godina nije tačna i biće energično odbranjena", izjavio je Dilanov portparol.
 
U građanskoj tužbi podnesenoj u petak Vrhovnom sudu u Njujorku, žena je izjavila da ju je Dilan šest nedelja seksualno zlostavljao u svom stanu u Njujorku zbog čega je "emocionalno povređena i psihološki oštećena do danas".
 
U tužbi se navodi da je Dilan "iskoristio svoj status muzičara kako bi J. C. dao alkohol i droge te ju je više puta seksualno zlostavljao".
 
Tužba je podnesena neposredno pre isteka zakonskog roka koji je američka država Njujork dala 2019. godine za podnošenje tužbi koje uključuju optužbe o seksualnom zlostavljanju dece, koje nisu mogle biti podnesene zbog zastarelosti.
 
Dilan, koji danas ima 80 godina, početkom 1960-ih se pojavio na folk sceni Grinvič Vilidža te je postao jedan od najcenjenijih i najuticajnijih umetnika rok ere. Prodao je više od 125 miliona ploča i dobitnik je Nobelove nagrade za književnost 2016. godine.
  • Didi

    18.08.2021 12:52
    Gradjanska parnica
    Niko od mnogobrojnih novih zrtava jos nije podneo krivicnu prijavu, vec samo gradjansku parnicu, odnosno samo traze odstetu, sto nas tera na razmisljanje sta je motiv tuzbe. Zar niko od zrtava ne zeli da Dilan, Menson, itd krivicno odgovaraju pre svega? Je l to samo meni cudno ? Evo ne znam...
  • Milos

    17.08.2021 13:22
    Vama je možda tragikomično jer nikada niste bili silovani i ne razumete. Budite svesni da će Vaš komentar pročitati i neka žrtva silovanja.
  • videla žaba...

    17.08.2021 09:43
    Ne kažem da nije, ali posle više od pola veka prijaviti nekog za silovanje je tragikomično.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet