Bajden kaže da ne može da garantuje konačan ishod evakuacije iz Kabula

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je večeras da ne može da garantuje konačan ishod evakuacije u Kabulu, za koju je rekao da je jedna od "najtežih u istoriji".
Bajden kaže da ne može da garantuje konačan ishod evakuacije iz Kabula
Foto: Pixabay
"Misija evakuacije je opasna. Ona uključuje opasnost za naše oružane snage i sprovodi se pod teškim uslovima", rekao je Bajden u govoru u Beloj kući.
 
Predsednik SAD je priznao da ne može da obeća kakav će biti konačni ishod.
 
"Međutim, kao vrhovni komandant, mogu da vas uverim da ću mobilisati sva moguća sredstva", rekao je Bajden i dodao da su samo SAD "sposobne da vode takvu operaciju, koja je jedna od najtežih u istoriji".
 
Dodao je su SAD od 14. avgusta evakuisale oko 13.000 ljudi, 18.000 od jula, a hiljade ih je evakuisano privatnim letovima "kojima upravlja američka vlada".
 
Predsednik SAD je rekao da je njegova zemlja posvećena evakuaciji svih Avganistanaca koji su tokom rata pomagali SAD i njenim operacijama u Avganistanu.
 
Bajden se našao na meti kritika zbog haotičnih scena evakuacije u Kabulu.
 
"Mi smo u stalnom kontaktu sa talibanima i radimo na tome da civilima obezbedimo siguran pristup aerodromu", rekao je američki predsednik.
 
Bajden je rekao da to haotično povlačenje nije uticalo na kredibilitet SAD u međunarodnoj zajednici.
  • Kay

    20.08.2021 22:47
    Jednom recju, Tramp je bio neznalica i prostak, ali Bajden je sa ovim stvarno usrao motku. Zene i devojcice Avganistana se zahvaljujuci njima vracaju u mracno doba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet