Ponovo bukte požari na Eviji, spremni čamci za evakuaciju

Desetine vatrogasaca uz pomoć aviona bore se sa šumskim požarom koji je ponovo izbio rano jutros na jugu grčkog ostrva Evija, manje od dve nedelje nakon što je požar opustošio sever ostrva.
Ponovo bukte požari na Eviji, spremni čamci za evakuaciju
Foto: Pixabay
Požar gori nedaleko od sela Figia, gde su dve zajednice evakuisane i širi se prema turističkom mestu Marmari, gde su vlasti pripremile čamce za evakuaciju, ukoliko bude potrebno, javila je Atinska novinska agencija, prenosi Radio slobodna Evropa.
 
Protiv požara se bori 46 vatrogasaca, a celu situaciju otežava jak vetar. 
 
U gašenju učestvuje i 20 vozila, tri aviona i dva helikoptera, saopštili su grčki vatrogasci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.