Talibani: Nema produžetka roka za evakuaciju iz Avganistana

Talibani su saopštili da SAD moraju da završe svoju evakuaciju ljudi iz Avganistana do 31. avgusta, datuma koji je administracija Džoa Bajdena odredila za povlačenje svih američkih vojnika.
Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da neće prihvatiti produžetak tog roka.
 
On je naveo da se "život vraća u normalu u zemlji, ali da haos na aerodromu u Kabulu predstavlja problem".
 
Mnogi Avganistanci očajnički pokušavaju da pobegnu iz zemlje gde su talibani preuzeli vlasti.
 
Mudžahid je rekao da "ne zna" da je bilo nekog sastanka između talibana i šefa američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), ali nije demantovao da se to dogodilo.
 
Jedan američki zvaničnik potvrdio je pisanje medija da se direktor CIA sreo sa glavnim političkim vođom talibana u Kabulu.
  • Sasa

    24.08.2021 17:59
    Sva slobodna drustva su razlicita a sve diktature su slicne, ukljucujuci Srbiju i Avganistan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.