Airbnb nudi besplatan smeštaj širom sveta za 20.000 izbeglica iz Avganistana

Platforma za rezervaciju smeštaja preko interneta Airbnb objavila je da će besplatno obezbediti dom za 20.000 avganistanskih izbeglica u procesu njihovog izmeštanja širom sveta.
"Nadam se da će ovo inspirisati druge poslovne lidere da učine isto. Nema vremena za gubljenje", rekao je izvršni direktor kompanije Airbnb, Brajan Česki, prenosi BBC.
 
"Od danas će Airbnb početi besplatno da smešta 20.000 avganistanskih izbeglica širom sveta", napisao je na svom Tviter profilu Česki.
 
Kompanija je rekla da će se troškovi boravka finansirati iz doprinosa Airbnb-a i direktno od direktora, kao i iz donacija u Fondu za izbeglice koji je ustanovio Airbnb.
 
Zatražio je da mu se jave domaćini volonteri, rekavši da je raseljavanje i preseljenje avganistanskih izbeglica u SAD i druge zemlje jedna od najvećih humanitarnih kriza našeg vremena.
 
Vlasnici nekretnina koji su takođe domaćini na Airbnb platformi ohrabrivani su da doniraju boravke u svojim kućama za "ljude u krizi".
 
Inicijativa je od tada ponudila besplatne boravke ljudima pogođenim potresom u Meksiko Sitiju, požarima u Kaliforniji, požarima u Australiji i drugim katastrofama.
 
Tokom proteklog vikenda, smestili su 165 izbeglica u sigurne stanove nedugo nakon dolaska u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet