PCR testovi u Beču važiće 48 umesto 72 sata

Pokrajina Beč od 1. septembra pooštrava mere u borbi protiv korona virusa, a prema odluci vlasti skraćeno je vreme važenja PCR i antigenskih testova.
PCR testovi u Beču važiće 48 umesto 72 sata
Foto: Pixabay
U Beču će od sledećeg meseca PCR testovi važiti 48 sati umesto dosadašnjih 72 sata, a antigenski testovi koje sprovode ovlašćene ustanove kao što su apoteke važiće 24 sata.
 
Za decu uzrasta do 12 godina PCR testovi i dalje će važiti 72, a antigenski testovi 48 sati, prenela je Kancelarija grada Beča u Beogradu.
 
Ostale mere koje su u pokrajini Beč oštrije nego u drugim austrijskim pokrajinama, odnose se na obavezu nošenja maski i testiranja dece.
 
Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig rekao je da pandemija nije prošla i da se Beč priprema za povećani broj slučajeva kovida19 na jesen.
 
"Kao grad smo još pre leta bili oprezniji zbog čega smo oštro kritikovani. Naš kurs je bio ispravan", naglasio je Ludvig.
 
Gradonačelnik Beča nije isključio dodatno pooštravanje mera tokom jeseni, kao ni uvođenje takozvanog 1G pravila za gastronomiju, što bi značilo pristup samo za vakcinisane građane.
 
Uvođenje oštrijih mera zavisiće od razvoja situacije, a Beč će podržavati redovno i pouzdano testiranje i testovi će i dalje biti besplatni, rekao je Ludvig.
 
Gradonačelnik Beča se izjasnio protiv obavezne vakcinacije i ocenio da je umesto prisile potrebno dobro informisanje.
 
Trenutno deluje da će na jesen pre svega deca biti pogođena novim talasom korona virusa, a s obzirom na to da mlađi od 12 godina ne mogu da se vakcinišu, strategija bečkih vlasti je njihovo stalno testiranje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.