Milanović: Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, samo informacije o nestalima

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da Hrvatska ne može od Srbije da traži ratnu odštetu i da ga iz poslednjeg rata jedino zanima sudbina nestalih.
"Od toga ne mislim da odstupim. Od Srbije ne možemo tražiti ratnu odštetu, ali tu su ljudske duše, ne više tela. Oni te informacije imaju i moraće da nam ih daju. Potrebno je usredsrediti se na bitno, a to su nestali. To nam ekipa u Beogradu može dati ako želi", rekao je Milanović u Kijevu, mestu u šibensko-kninskoj županiji.
 
Upitan da komentariše dolazak Tonija Blera u Zagreb, koji, kako se navodi, savetuje i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, Milanović je rekao da se juče sastao sa nekadašnjim šefom britanske vlade.
 
"On (Bler) je jedan od najvećih likova politike u poslednjih 30 godina. Neke stvari mu zameraju, njegov pogled na imigrantsku politiku je i dalje isti, zbog toga se dogodio Bregzit... Ne bih mu hteo napakostiti, neka čovek dobro radi, ali mislim da ta vrsta odnosa Hrvatskoj više ne treba, kao što treba Srbiji i Albaniji. Ali o tome ne odlučujem i ne znam detalje", rekao je Milanović, preneo je zagrebački Jutarnji list.
  • Обсервер

    27.08.2021 15:07
    Одштета ?
    Па нема правне основе, јер је Туђману требао рат, тајно су се припремали и противуставно започели рат у циљу отцепљења !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.