SAD izvele napad dronom u Kabulu na vozilo sa više bombaša samoubica

SAD su danas izvele napad bespilotnom letelicom na vozilo sa više bombaša samoubica Islamske države pre nego što su uspeli da izvrše napad na aerodrom u Kabulu, izjavili su američki zvaničnici.
Za sada je poznato veoma malo detalja o tom incidentu, kao i o napadu raketom koja je, prema navodima avganistanske policije, danas pala na naselje udaljeno kilometar od aerodroma i ubila dete.
 
Novi avganistanski vladari talibani opisali su ta dva napada kao odvojene incidente.
 
Portparol talibana Zabihula Mudžahid rekao je novinarima da su Amerikanci izveli napad na vozilo u pokretu, napunjeno eksplozivom.
 
Dva neimenovana američka vojna zvaničnika rekla su da je napad dronom bio uspešan i da je u vozilu bilo više bombaša samoubica.
 
Predsednik SAD Džozef Bajden upozorio je sinoć da je novi teroristički napad na aerodrom u Kabulu veoma izgledan u roku od 24 do 36 sati.
 
Američki napad na vozilo izveden je dok SAD privode kraju evakuaciju avionima iz Kabula pred istek roka za povlačenje američkih vojnika 31. avgusta.
 
To je drugi američki udar na pripadnike Islamske države u Avganistanu otkako je njen bombaš samoubica u četvrtak izveo napad kod aerodroma u Kabulu u kojem su poginule najmanje 182 osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet