Anđelina Džoli zabrinuta zbog žena i devojčica u Avganistanu

Američka glumica Andželina Džoli, koja je takođe specijalna izaslanica visokog komesara UN za izbeglice, izrazila je zabrinutost zbog položaja žena i devojčica u Avganistanu.
Džoli je rekla za današnje izdanje nemačkog nedeljnika "Welt am Sonntag" da ne veruje da će nova vlada u Avganistanu moći samo tako da vrati vreme i da sve bude kao pre 20 godina, ali je i dalje izrazila veliku zabrinutost za položaj žena u toj zemlji.
 
"Mislim na sve žene i devojčice koje ne znaju da li mogu da se vrate na posao ili u školu. Mislim na mlade Avganistance koji su zabrinuti da će izgubiti svoju slobodu", rekla je ona za nemački list.
 
Talibanski borci zauzeli su većinu Avganistana prošlog meseca i proslavili odlazak poslednjih američkih vojnika posle 20 godina rata.
 
Ta pobunjenička grupa sada mora da vlada ratom razorenom zemljom koja je uveliko zavisna od međunarodne pomoći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet