Sofija poklanja Skoplju i Sarajevu vakcine čiji rok ubrzo ističe

Parlament Bugarske ratifikovao je danas sporazum za donaciju 51.480 doza Fajzer vakcina Severnoj Makedoniji, čiji je rok trajanja do 30. septembra.
Sofija poklanja Skoplju i Sarajevu vakcine čiji rok ubrzo ističe
Foto: 021.rs
Kako su preneli makedonski mediji, pred glasanje, bugarski ministar zdravlja Stojčo Kacarov je poslanicima rekao da, ako danas ne bude izglasana ratrifikacija, te vakcine neće moći da se daju Severnoj Makedoniji.
 
"Konkretno za Severnu Makedoniju, izbor je da li ćemo da ih uništimo ili da ih poklonimo, zato što tim vakcinama rok ističe na kraju septembra", rekao je Kacarov i dodao da će ovo biti prva isporuka vakcina protiv kovida-19 Severnoj Makedoniji.
 
Bugarska je u decembru prošle godine najavila da će vladi u Skoplju pomoći i da će od svake isporuke vakcina koja bude dolazila u tu zemlju deo biti dat Severnoj Makedoniji.
 
Poslanici bugarskog parlamenta su usvojili i predlog zakona za donaciju vakcina BiH i preprodaju vakcina Norveškoj.
 
Nakon ratifikacije se očekje da BiH dobije 50.000 Astrazeneka vakcina sa rokom trajanja do 30. septembra, a da Norveškoj bude preprodato 100.000 vakcina Moderna koje traju do novembra-decembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet