Vlada Crne Gore: Užasnuti smo ponašanjem srpske policije prema sinu premijera Krivokapića

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog, kako su naveli, odnosa policije Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.
Vlada Crne Gore: Užasnuti smo ponašanjem srpske policije prema sinu premijera Krivokapića
Foto: Pixabay
"Obaveštavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića", navodi se u saopštenju. 
 
Dodaje se da je u pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio policijski službenik UP Crne Gore. 
 
"Policijski službenici Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog, saopštava Vlada Crne Gore.
 
"Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Srbije prema deci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore", navodi se u saopštenju Vlade.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je jutros, nakon pisanja "Vijesti" o ovom incidentu, "da su apsolutno lažni navodi da je srpska policija maltretirala sina crnogorskog premijera".
 
MUP Srbije dodaje da je "policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".
 
Navode da je patrola reagovala po prijavi na broj 192 da je "primećeno lice koje ima pištolj koje se udaljilo vozilom 'mercedes'".
  • Mile Glock

    11.09.2021 18:39
    Ja sam uzasnut vasom saobracajnom policijom radarima, forama i foricama za po 10€ po glavi policajca u patroli…pa ne vitlam pistoljima
    a nije da ih nemam
  • G pen

    11.09.2021 17:22
    Nista manje od nas. Nas uzasavaju 30 godina.
  • Jovan

    11.09.2021 15:54
    Vlastima u Srbiji je krivo jer nije islo po njihovom planu oko ustoličenja Mitropolita na Cetinju. Krivokapic ih je ocigledno nadmudrio. Gubitnici ,vlast iz Srbije i Milo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet