Jasna pravila u vojsci SAD: U slučaju odbijanja vakcine - otkaz

Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a eventualno i otpušteni.
Jasna pravila u vojsci SAD: U slučaju odbijanja vakcine - otkaz
Foto: 021.rs
Nakon što je Uprava za hranu i lekove u avgustu u potpunosti odobrila vakcinu Fajzera i Bionteka, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je da se svi aktivni pripadnici službe moraju vakcinisati.
 
Vojska je saopštila da je počela primenu ove naredbe krajem avgusta, navodeći da bi vojnici mogli da zatraže izuzeće po legitimnim medicinskim, verskim ili administrativnim osnovama, prenosi Rojters.
 
Međutim, komandiri, majori, narednici, prvi narednici i oficiri na položajima sa liste za odabir komande koji odbiju da budu vakcinisani, a ne prilože odobrenje za izuzeće, mogu biti suočeni sa suspenzijom ili otpuštanjem iz vojne službe ako definitivno odbiju imunizaciju, navodi se u saopštenju Pentagona.
 
"Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo", predočio je sekretar za zdravstvo u ministarstvu odbrane SAD Rejmond Skot Dingl.
  • MonteDushano

    16.09.2021 08:34
    Polako stiže klasno-antidiskriminacioni rat. Tik-tak.
  • dfdg

    15.09.2021 19:35
    Demokrate su sebi ovim potpisale sut kartu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet